Покрет „РОД“ ломи политичке шаблонске стереотипе по кијима мораш бити на једној из ратоборних страна, при том заборављајући интересе народа. Ми не желимо да будемо део тог шаблона, јер за нас у дијаспори најважнија је Србија а не власт ради власти.

Управо се стишала еуфорија формирања разних савеза, група, друштава и покрета који, готово у исти глас, промовишу слогу и заједништво Српске нације и жељу за очувањем Србије у целини и целости. Просто се сви утркују ко ће јаче да нападне садашњу издајничку и преварантску клику на власти, да им пожеле што краћи боравак и што јачи пад у амбис а зарад спаса нације, очувања Косова и Метохије у оквиру Србије и економски узмак Србије и народа. Притом, свима је јасно да све то сто се збива раде искључиво из личне промоције и личних интереса, једном кад дођу „они“ а оду „ови“. Жути, плави, црвени и како их све не назвати, сви су увидели да слогом  једино могу да оборе етикетираног председника и “његове”. Сви ти његови можда и нису БАШ његови али им је лепо, раде, зарађују, ово је за све њих јава јача од било каквог сна.

Свакако, све то што те групације презентују је само изговарање већ изговорених теза, само да се чује из уста ликова који представљају ту и ту групацију , а притом да се што је могуће јаче и жешће облате они с друге стране политичке црте. И не само то, ајде мало да се испљују и појединци с ове стране црте , јер они су се први сетили свих тих тема али уз мало псовки народ ће вероватно подржати нас а не оне који су покренули историјски точак заштите народа, нације, државе, породице…..   

С обзиром на медијски мрак који Србију држи у информационом мраку пожељно је наћи и организовати интервју који ће снимити оно мало слободних медија. Тај интервју се онда дели међу пратиоцима и обожаваоцима али већина тих интервјуа где реч иде о расејању се своди на исто ; понављање циљева и програма легитимних и изабраних представника дијаспоре, окупљених у Покрету родољуба Отаџбине и дијаспоре РОД. Покрета који је настао самоиницијативно углавном од делегата Скупштине дијаспоре која је системски спречавана да утиче на власти у Београду да уведу електронско гласање за све Србе ма где они живели и укључе своје држављане изван Србије у политички рад Србије. Нашим организовањем и појављивањем на друштвено-политичкој сцени Србије, добио се озбиљан елеменат спречавања манипулације уцењених Срба у Србији, манипулације дијаспором, јер се појавила могућност избора и давања гласа онима, који га неће продати.

Многи „испирају уста“ дијаспором и власт и опозиција. Сви би хтели да укључе дијаспору али само онолико колико треба зарад очувања или доласка на власт. Да се разумемо, Скупштина дијаспоре због не могућности управљања од стране власти је блокирана. Зато се део делегата организовао кроз Покрет „РОД“ да покуша остварити циљеве дијаспоре без утицаја било ког режима. Ми не желимо да се уклопимо у постојећи „шаблон“ по ком морате бити или уз власт или опозицију, јер наш циљ је интерес народа у целини и на том путу сви покушавају да нас зауставе, подмећући лажне представнике дијаспоре прибегавајући разним манипулацијама.  

Права дијаспора може и мора да има своје место у питањима од држаног интереса и једино Покрет РОД има чисту репутацију, највећи број легално изабраних представника дијаспоре, да се независно укључи у политички живот Србије. Једино Покрет РОД не жели да буде део ове позоришне представе зване Савез по било ком основу, само да се дође до власти а проблеме народа ћемо решавати касније…

Поједини се убише „декларишући“ у разним медијима бригу за КиМ,при том сарађујући са разним режимим власти и спољним факторима. Нападају оне који се реално боре а не само декларативно за КиМ. Исти ти кругови покушавају да манипулишпу дијаспором, да се представљају у њихово име, иако већина тих људи нема никакве везе са дијаспором, а појединци који се појављују из дијаспоре, никада нису били изабрани нити имају легитимитет да говоре у име исте.

Покрет РОД је изгласаао Декларацију о заштити Косова и Метохије у априлу месецу у Манастиру Милешева превео и објавио на више језика, послао на адресе разних светских чиноца и она остаје на снази до коначног решења.

Устав и закони Републике Србије морају се поштовати а сви који буду радили мимо њега мораће сносити одговорност.

Жељко Вранеш (Енглеска)

Оснивач и члан Председништва Покрета „РОД“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *