САОПШТЕЊЕ ПОКРЕТА РОДОЉУБИ ОТАЏБИНЕ И ДИЈАСПОРЕ «РОД»

Покрет родољуба отаџбине и дијаспоре «РОД“ издаје Саопштење за јавност,  поводом легализације шиптарске терористичке војске на Космету.

Покрет родољуба отаџбине и дијаспоре «РОД» сматра да је формирање такозване војске Косова, чин нарушавања међународног права и Резолуције 12.44, у ствари легализација терористичке организације на КиМ, која за циљ има даљи егзодус нашег народа, стварање тензија у целом региону, изазивање ратног сукоба и сервисирање криминалних операција.

Легализацијом терористичке војске се шаље порука и међународној јавности, да постоје правила за све, сем за Америку и њихове вазале, јер је њима дозвољено да институционализују терористичке организације и озлоглашене криминалце.

Деловање КФОРА такође превазилази све оквире додељеног му мандата и уместо да обезбеди стабилност КФОР учествује у дестабилизацији.

• Покрет «РОД» Захтева од КФОРА и Унмика да поступе у складу са својим мандатом и што пре разоружају терористичку војску на КиМ.

Од државних органа Србије захтевамо:

1. проглашење ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ и даље деловање у складу са тим статусом.
2. Објављивање непосредне ратне опасности и предузимање одговарајућих мера
3. прекидање свих Бриселских преговора и анулирање потписаних договора
4. да се сазове међународна конференција на којој би се формирала посебна преговарачка група са обавезним учешћем Руске Федерације и Кине.
5. да се искористе све међународне правне и дипломатске полуге, ради обезбеђивања наших националних интереса и безбедности народа на КиМ.
6. да Председник Србије и Влада захтевају враћање Руског контигента у покрајину
7. да Скупштина и Влада Републике Србије донесу одлуку о отварању Руске базе са потпуним дипломатским имунитетом.
8. Саставити списак свих припадника те терористичке «војске Косова» и покренути кривичне поступке против њих а против командира покренути поступке у Интерполу, као припаднике терористичких група.
9. Прогласити све шиптарске лидере али и оне који јавно подржавају њихово деловање «непожељним», односно објавити их “Personama non grata” у Србији и забранити улазак.
10. Затворити НАТО канцеларију у Бееограду, како је Покрет «РОД» већ захтевао у свом обраћању 25 марта 2018 године.

Покрет РОД је изгласао Декларацију о Заштити Косова и Метохије, у складу са тим ћемо користити све доступне ресурсе ради њене реализације и очувања СРПСКОГ РОДА!

Покрет „РОД“

Београд 14.12.2018

11 thoughts on “САОПШТЕЊЕ ПОКРЕТА „РОД“ ПОВОДОМ ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ ШИПТАРСКЕ ТЕРОРИСТИЧКЕ ВОЈСКЕ”

1. Dobro, slazem se, i sta sad??? Napisali ste tekst koji gotovo niko nece videti i kao ste uradili nesto. Ne vidim svrhu ovog online piskaranja…. da li imate neko konkretno resenje? Ako nemate onda se ne trudite da pisete bilo sta jer nema svrhe.

1. Ja kad čitah tekst videh i te kako jasne predloge za kako vi rekoste ređenja. A verujem da ste upoznati bar toliko da ta rešenja treba da sprovedu Dražavni organi a ne Vi, ja ili neka organizacija. UGlavno konretni je rečeno šta se predlaže.

2. Ваљда треба прво да прочиташ шта смо објавили, пре него што кренеш у бесмислено коментарисање?!

3. Ако неко пискара то си ти, јер смо ми детаљно предложили мере, али ти ниси способан да прочиташ, пре него што коментаришеш! А ево и потврде да су наши предлози крајње озбиљни и правилни https://www.pravda.rs/2018/12/18/sok-za-nato-putin-objavio-spisak-spijuna-u-srbiji/

2. Написано професионално, стручно и објективно са жељом, да се помогне српском народу на Косову. Нека Бог да, да ваше речи дођу на право место, да заштитите Косово и Метохију.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *